Λίγα λόγια για την εταιρεία μας


Στα μέσα της δεκαετίας του 50, σε δύσκολες συνθήκες, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Βρεττάκου, αποτελούμενη από 7 παιδιά, ήρθε από την Χαριά της Μάνης στον Πειραιά αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.


Το τρίτο από τα 7 παιδιά, ο 18χρονος τότε Στέφανος Βρεττάκος, τον Φεβρουάριο του 1966, κάνοντας τα πρώτα του βήματα, ίδρυσε ένα μικρό συνεργείο επισκευής και συντήρησης βαρέων οχημάτων, στην οδό Θηβών, στην Νίκαια. Φιλοδοξία της επιχείρησης ήταν να δώσει αξιόπιστες λύσεις σε δύσκολα τεχνικά προβλήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με το σύστημα πέδησης-φρένα των οχημάτων.


Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, που οι τεχνολογικές πληροφορίες δίνονταν με το σταγονόμετρο, η επιχείρηση μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δίνοντας απαντήσεις σε κάθε είδους πρόβλημα μέσα από ευρεσιτεχνίες,  τις γνωστές πατέντες.

 

Αυτό αναγνωρίστηκε από την αγορά με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αποκτήσει ιδιαίτερα μεγάλο πελατολόγιο.


Ως αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης της δραστηριότητας, αλλά και της αγάπης του ιδρυτή της Στέφανου για την οικογένεια, λίγο μετά την ίδρυση ο μικρότερος αδελφός Νίκος Βρεττάκος μπήκε στην επιχείρηση σε ηλικία μόλις 16 ετών, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην περεταίρω πρόοδο της.


Το 1973 η μεγάλη ανάπτυξη της επιχείρησης οδήγησε στην μετατροπή της από ατομική επιχείρηση σε εταιρεία με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΟΕ.


Επίσης, η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στην οδό Καραϊσκάκη στην Νίκαια, ενώ ταυτόχρονα στην επιχείρηση εντάχθηκε και ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας, Γιάννης Βρεττάκος, πεπειραμένος μηχανικός και άριστος γνώστης των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ). 


Παράλληλα, στην εταιρεία εντάχθηκαν και τα δύο μικρότερα αδέλφια Αντώνης και Δρακούλης, δίνοντας σ΄ αυτή την μεγάλη προσπάθεια έναν έντονα οικογενειακό χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα διευρύνθηκε περαιτέρω το πεδίο εφαρμογών της.

 

Στο σημείο αυτό η εταιρεία διανύει μια από τις μεγαλύτερες περιόδους ανάπτυξης της με μεγάλα ονόματα στο πελατολόγιο της, όπως οι μεγάλες εταιρίες πετρελαιοειδών: Mobil, BP, Shell (700C), ΠΡΟΥΙΝΑ, ΤΕΞΑΚΟ, Esso Pappas, μεγάλες βιομηχανίες όπως ΕΒΓΑ, ΔΕΛΤΑ, ΑΣΤΥ, ΕΛΣΑ ΑΕ, μεγάλες εταιρείες διεθνών και εγχώριων μεταφορών. 

Επίσης, επισκευάζει σε μεγάλη κλίμακα οχήματα φορέων του Δημοσίου της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. 


Από την άλλη, διευρύνει περαιτέρω την δραστηριότητα της στην εμπορία βαρέων οχημάτων και ανταλλακτικών. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την ΑΦΟΙ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΟΕ ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της επισκευής - συντήρησης & εμπορίας βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου με προσωπικό άνω των 40 εξειδικευμένων τεχνιτών.


Το 1976 η εταιρεία επεκτάθηκε ξανά με την λειτουργία νέου υποκαταστήματος στην οδό Αγίας Άννης στην Αθήνα, αυξάνοντας περαιτέρω τον κύκλο των εργασιών της. Επίσης μετονομάστηκε σε ΣΤΕΦΑΝΟΣ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΟΕ, ενώ απέκτησε διακριτικό τίτλο με την επωνυμία «Φρένα ο Στέφανος» που έμελλε να είναι το σήμα κατατεθέν της εταιρείας μέχρι και σήμερα.


Το 1990 και ενώ οι τεχνολογικές απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονταν, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο. Έτσι μετεγκαταστάθηκε σε νέες ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε χώρο 4,5 στρεμμάτων επί της Ιεράς Οδού στα όρια του Δήμου Αθηνών. 


Με τον τρόπο αυτό δημιούργησε νέες μεγάλες δυνατότητες που είχαν σαν συνέπεια να συνεχίσει να πρωτοπορεί στον χώρο. Η εταιρεία στο διάστημα αυτό αναλαμβάνει με επιτυχία δύσκολες συμβάσεις συντήρησης, επισκευής και προμήθειας με κάθε είδους φορείς του δημοσίου, καθώς και με μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Το 2010 ο Νικόλαος Βρεττάκος αποχωρεί από την επιχείρηση μετά από μια πολυετή επιτυχημένη πορεία και την θέση του παίρνει ως εταίρος ο γιος του Στέφανου Βρεττάκου Κωνσταντίνος, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία μετονομάζεται σε ΣΤΕΦΑΝΟΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΟΕ. 


Το 2014 έρχεται η ώρα της αποχώρησης και για τον ιδρυτή Στέφανο, ο οποίος μετά από 48 χρόνια συνεχών επιχειρηματικών επιτυχιών δίνει την σκυτάλη της οικογενειακής επιχείρησης στα παιδιά του, με την είσοδο στην θέση του της κόρης του Κυριακής Βρεττάκου και την μετονομασία της εταιρείας στην σημερινή της επωνυμία ΚΥΡΙΑΚΗ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΟΕ, χωρίς όμως να έχει σταματήσει έως και σήμερα να συμβουλεύει και επιβλέπει τις εργασίες της εταιρείας.


Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να ηγείται στον χώρο υλοποιώντας με επιτυχία απαιτητικές συμβάσεις με φορείς του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.


Οι νέοι εταίροι έχοντας ως βαριά κληρονομιά την μεγάλη τεχνογνωσία 50 και πλέον ετών, την μεγάλη οικογενειακή παράδοση στον χώρο και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, συνεχίζουν βάζοντας ψηλά τον πήχη για περαιτέρω ανάπτυξη. 


Οδηγός στα βήματα τους είναι το μυστικό τις επιτυχίας, που έκανε την μικρή επιχείρηση του 18χρονου Στέφανου να εξελιχθεί σε μια μεγάλη, σύγχρονη εταιρεία και αυτό δεν είναι άλλο από την σκληρή, προγραμματισμένη, μεθοδική δουλειά!